Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agres

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

orzeźwiajace ciasto na letnie dni

Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agres

Składniki:

Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agres

 

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki rozpuszczonej Kasi
  • Masa:
  • 0,5 l smietany 30%
  • pół szklanki cukru pudru
  • 3 łyzeczki zelatyny
  • Reszta:
  • Puszka brzoskwiń
  • Galaretka agrestowa

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agres
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i Kasię. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Przygotować żelatynę wg przepisu na opakowaniu oraz galaretkę w ¾ podanej wody. Śmietanę ubic na wysokich obrotach z cukrem pudrem. Wlac zimna żelatyne i zmiksować. Rozsmarowac na biszkopcie. Ułożyc owoce i zalac tężejacą galaretką.