Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami i śmietaną
[BISZKOPT]Pieczemy biszkopt: ubijamy białka na sztywną masę, dodajemy cukier. Żółtka krótko ubijamy mikserem. Dodajemy żółtka do białek i mieszamy ( Ważne jest aby nie mieszać dalej mikserem i robić to w miarę szybko ale i starannie) dodajemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia, pod koniec mieszania dodajemy po łyżce oleju i octu, wylewamy i pieczemy .ok. 25-30min. Masa jest bardzo prosta jest to to praktycznie sama śmietana :) Miksujemy śmietanę by zrobiła się sztywna, pod koniec dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Biszkopt kroimy na pół i kładziemy na niego bitą śmietanę, wciskamy w śmietanę pokrojone w kostkę brzoskwinie i przykrywamy drugą połową biszkoptu. Ciasto można polać polewą do smaku :) SMACZNEGO :D
elzbieta8960
edytaha
Pewnie pomyłka. Czy to chodziło może o cukier puder do śmietany?
Sebak20
Tak to niestety pomyłka, pisałem jedno a myślałem o czym innym, zaraz poprawiam :)