Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniową nutą
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ucieramy na sztywno, dodajemy cukier i znów ucieramy. Dodajemy żółtka, ucieramy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temp. 175*C przez 25 min. Krem 1: Ugotować kisiele z 3 szklankami wody, w 1szkl. wody rozmieszać kiśle, skrobię i cukier i wlać na gotującą wodę. Dodać margarynę i galaretkę i wszystko razem wymieszać.Ciepły krem wyłożyć na biszkopt i ułożyć na nim herbatniki lub biszkopty. Odstawić do wystygnięcia. Krem 2: Dżem wyłożyć do garnka i utrzeć mikserem. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody wystudzić i dodać do dżemu. Żelatynę rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody i dodać do dżemu z galaretką.Dokładnie wymieszać i wylać na ciastka, wstawić do lodówki by się stężało. Krem 3: Śmietanę dobrze schłodzić i ubić na sztywno dodając porcjami cukier puder. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wody i dodać do ubitej śmietany. Wyłożyć na wierzch ciasta i posypać kolorową posypką, dobrze schłodzić.