Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem
CIASTO: Margarynę rozdrobnić za pomocą noża, a następnie dodać do niej mąkę wymieszaną z cukrem pudrem oraz proszkiem do pieczenia. W następnej kolejności dodać również śmietanę oraz wbić cztery żółtka. Całość bardzo dobrze ugnieść na ciasto. Ciasto rozwałkować i dać na formę obłożoną papierem do pieczenia i piec przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. MASA: Do jednej szklanki mleka dodać mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, cukier wanilinowy, cukier zwykły oraz wbić trzy żółtka. Całość dobrze wymieszać. Drugą szklankę mleka zagotować, a następnie wlać do niej wcześniej wymieszane składniki. Masło utrzeć dokładnie, a później dodać do niego ugotowany i ostudzony budyń. Masę budyniową nałożyć na upieczony placek.