Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem i kokosową polewą
CIASTO: Wsypać do miski mąkę i 1 łyżke cukru. wbić jajko, wsadzić otartą skórke z cytryny. Rozetrzeć drożdże z resztą cukru, dodać do mąki. Rozpuścić tłuszcz, wlać mleko, połączyć z mąką.. Wyrobić ciasto, odstawić na pół godziny pod przykryciem w ciepłe miejsce. NADZIENIE: Rozmieszać budyń z 2 łyżkami cukru i 4 łyżkami mleka. Zagotować resztę mleka- 3 łyżki odlać. Dodać budyń, wymieszać, zagotować. Ostudzić. POLEWA: Rozpuscić tłuszcz na patelni, wsypać wiórki kokosowe i 4 łyżki cukru. Dodać miód. Gotować mieszając tak długo, aż masa skarmelizuje się. Wlać 3 łyżki mleka, ostudzić. Posmarować tłuszczem i oprószyć mąką tortownicę o śred. 28 cm. Zagnieść ciasto, napełnić formę. Odstawić pod przykryciem na 15 minut. Posmarować polewą. Piec 20 minut w temp. 200 stop. C. Pozostawić ciasto jeszcze 5 minut w wyłączonym piekarniku. Namoczyć żelatynę. Osączyć ananasy, syrop zlać do naczynia. Pokroić owoce. Utrzec budyń z twarożkiem, resztą cukru i 3 łyżkami syropu, wymieszać z żelatyną. Dodać kawałki owoców. Przeciąć ciasto na pół. Wokół spodu zapiąc brzeg tortownicy. Posmarować kremem, przykryć drugą warstwą. Wstawić na 2 godziny do lodówki.