Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem i malinami pycha
Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywno z odrobiną soli,dodać cukier,cukier waniliowy i dalej ubijać.Gdy białka będą sztywne, dodawać po jednym żółtku,cały czas ubijać, pod koniec dodać wymieszane obydwie mąki, z proszkiem do pieczenia,kakao i olej delikatnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 24x28cm,posmarować margaryną i posypać lekko mąką ,wlać ciasto i piec w 180 st C około 20-25 min(ciasto ma być cienkie) Upieczone ciasto, wystudzić(niewyjmujemy z blaszki)ugotować 4 budynie w litrze mleka,gorący wylać na ciasto,przestudzić. ułożyć maliny i wstawić do lodówki. 2 galaretki malinowe,rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody,wystudzić (ma być tężejąca)polewać łyżką galaretkę na maliny aż do wyczerpania,odstawić do lodówki na 2 godziny. Smacznego.
elzbieta8960
Majcia