Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem malinowym
Biszkopt: Białka oddzielamy od białek. Białka przelewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy ciągle mieszając. Następnie dodajemy żółtka, mąkę tortową, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Mieszamy delikatnie, dodajemy mak, ponownie mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę (36 x 24 cm) wysmarowana tłuszczem i posypaną mąką . Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25-20 minut lub do suchego patyczka. Budyń: Gotujemy budyń z tym że 3 budynie rozpuszczamy w 1 szklance mleka. Studzimy. Następnie miksujemy margarynę i dodajemy po łyżce budyniu dalej miksując. Wykładamy na ostudzony biszkopt. Na budyniu układamy herbatniki. Polewa:Do rondelka wkładamy czekoladę połamaną w kostkę, dodajemy wodę, mleko i rozpuszczamy. Polewamy herbatniki i posypujemy kokosem.
gosiapiotrek23
aniakuk
dziękuję :)