Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Placuszki z mięsem i ciecierzycą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Placuszki z mięsem i ciecierzycą są bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Można do nich wykorzystać mięso i warzywa pozostałe z rosołu.

Placuszki z mięsem i ciecierzycą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki z mięsem i ciecierzycą

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z mięsem i ciecierzycą
Do miski wbić jajka, dodać przyprawę jarzynka, roztrzepać. Mięso obrać od kości, pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić w krążki. Marchewkę i pieczarki posiekać. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z jajkami, dodać osączoną soczewicę i ciecierzycę. Wsypać obie mąki, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać. Na patelnię z rozgrzaną oliwą nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Placuszki z mięsem i ciecierzycą
Pokrojone mięso i warzywa połączyć z jajkami
Placuszki z mięsem i ciecierzycą
Następnie wsypać pozostałe przygotowane składniki
Placuszki z mięsem i ciecierzycą
Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać
Placuszki z mięsem i ciecierzycą
Na patelnię z rozgrzaną oliwą nakładać porcje ciasta i smażyć na złoty kolor