alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasto z cynamonem i kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cynamon do ciasta, krem do przełożenia ciasta.

Ciasto z cynamonem i kremem

Składniki:

Ciasto z cynamonem i kremem

 

 

  • Krem:
  • 500 ml mleka 3,6%
  • żółtko
  • małe opakowanie cukru waniliowego
  • 10 dag cukru
  • 10 dag mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Ciasto z cynamonem i kremem
Wymieszać ze sobą podane składniki ciasta. Zmiksować. Formę natłuścić i oprószyć bułką tartą. Piec w temp. 200 st. C przez 50 minut. Krem: zagotować szklankę mleka z cukrem. Żółtko wymieszać z mąką i cukrem. Rozpuścić w drugiej szklance mleka, po czym wlać do wrzącego mleka. Zagotować. Stale mieszać. Lekko ostudzić. Masą przełożyć ostudzone i przekrojone ciasto. Pozostawić do zastygnięcia.

Tagi:

jajko jajka