Sposób przygotowania:
Ciasto z cynamonową nutką i rabarbarem
Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Jajka wybijamy,dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Do jajecznej masy dodajemy mąkę z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia a następnie wystudzoną margarynę i mleko (czasami trzeba dodać mleka trochę więcej).
Wszystko łączymy i przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki zostawiając ok 1/3 ciasta. Rabarbar oczyszczamy i kładziemy na cieście całe łodygi.
Całość zalewamy pozostałym ciastem. Pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.
Wszystko łączymy i przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki zostawiając ok 1/3 ciasta. Rabarbar oczyszczamy i kładziemy na cieście całe łodygi.
Całość zalewamy pozostałym ciastem. Pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.