Sposób przygotowania:
Ciasto z delicjami.
Ze względu, że ciasto jest lepsze po kilku dniach należy je upiec 2-3 dni przed wykończeniem. Ciasto: Jajka przed użyciem umyć. Miód roztopić w ciepłym mleku. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na trzy części. Piec 60 minut. Upieczone ciasto pozostawić, żeby wystygło. Ostygnięte ciasto przykryć i odstawić na 2-3 dni aby odeszło. Wykończenie ( po 2-3 dniach): Masa jabłkowa: Jabłka umyć, obrać, wypłukać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do jabłek dodać 1/2 szklankę cukru i galaretkę - proszek. Wszystko wymieszać i smażyć. Gotową masę jabłkową wystudzić. Na pierwszą część ciasta wyłożyć zimną masę jabłkowa, przykryć drugą częścią ciasta i posmarować marmoladą, nakryć ostatnią częścią ciasta, a następnie posmarować masą krówkową. Na wierzchu ułożyć delicje. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Ela Dz
KasiaJulcia
reanja