Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ciasto z delicjami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ciasto rozpływa się w ustach

Ciasto z delicjami

Składniki:

Ciasto z delicjami

 

  • cukier 30 dkg
  • proszek do pieczenia 1 opak
  • jajka 6 szt
  • mąka ziemniaczana 20 dkg
  • mąka 20 dkg
  • woda 8 łyżek
  • cukier waniliowy 1 opak
  • dżem brzoskwiniowy 1 słoik
  • galaretka brzoskwiniowa 1 opak
  • śmietana kremówka 30% 0,5 L
  • galaretka cytrynowa 1 opak
  • delicje 2 opak
  • kolorowa posypka 1/2 opak

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z delicjami
CIASTO Utrzeć na pianę żółtka, cukier, cukier waniliowy i wodę, dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. W końcu wmieszać pianę z białek, włożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy i piec w średnio gorącym piekarniku. Ostudzone ciasto przekroić, na dwie części. Dżem brzoskwiniowy, podgrzać do zawrzenia, zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić, dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szkl wody i zastygniętą, wymieszać. WARSTWY PRZEŁOŻENIA 1-ciasto 2-dżem z galaretką 3-ciasto 4-lekko pociągnąć kremem śmietankowym 5-ułożyć delicje 6-krem śmietankowy 7-wierzch posypać posypką kolorową

Tagi:

jajko jajka