Sposób przygotowania:
Ciasto z delicjami
CIASTO Utrzeć na pianę żółtka, cukier, cukier waniliowy i wodę, dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. W końcu wmieszać pianę z białek, włożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy i piec w średnio gorącym piekarniku. Ostudzone ciasto przekroić, na dwie części. Dżem brzoskwiniowy, podgrzać do zawrzenia, zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić, dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szkl wody i zastygniętą, wymieszać. WARSTWY PRZEŁOŻENIA 1-ciasto 2-dżem z galaretką 3-ciasto 4-lekko pociągnąć kremem śmietankowym 5-ułożyć delicje 6-krem śmietankowy 7-wierzch posypać posypką kolorową