lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ciasto z dodatkiem chałwy i konfitury

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ciasto wyszło niezwykle smaczne

Ciasto z dodatkiem chałwy i konfitury Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z dodatkiem chałwy i konfitury

 

  • Biszkopt:
  • 6jaj
  • 6 łyżek mąki tortowej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 150 gram cukru
  • kakao 2 łyżki
  • masa
  • 2 budynie śmietankowe
  • 3 szklanki mleka migdałowego
  • 2 łyżki cukru
  • 3 chałwy o smaku waniliowym ( 300 gram
  • konfitura jagodowa 200 gram
  • galaretka niebieska pomarańczowa i zielona

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z dodatkiem chałwy i konfitury
Robimy biszkopt: Jaja ubijam z cukrem dodaje przesiane mąki mieszam na końcu dodaje kakao mieszam i wykładam do kwadratowej blaszki . Piekę 25 minut w 160 stopniach Masa: Gotuje budyń w 3 szklankach mleka migdałowego i studzę Miksuje budyń z miękką margaryną dodając po kawałku chałwę i nadal miksuje. Galaretki rozpuszczam w 3 szklankach wody każdy inny kolor studzę czekam aż zrobi się twarda i kroje w kostkę. Ostudzony biszkopt przecinam na trzy placki każdy smaruje łyżką konfitury jagodowej a na nią masę na nią kładę galaretkę pokrojona w kostkę jaki chcecie kolor .
Ciasto z dodatkiem chałwy i konfitury
Ciasto najlepiej jak stoi w lodówc z 2 godzinki wtedy sie dobrze kroi
Ciasto z dodatkiem chałwy i konfitury
Miksujemy jaja z cukrem i mieszamy z mąką i przekładamy ciasto do kwadratowej formy
Ciasto z dodatkiem chałwy i konfitury
upieczony biszkopt przestudzony kroimy na trzy placki i smarujemy najpierw konfiturą
Ciasto z dodatkiem chałwy i konfitury
mase kładziemy na konfiturę a na mase galaretke pokrojona w kostkę

Tagi:

biszkopt