Sposób przygotowania:
Ciasto z dodatkiem piwa
Na początku należy przygotować ciasto. W tym celu miękką margarynę połączyć z proszkiem do pieczenia, piwem i olejkiem waniliowym. Ze składników wyrobić ciasto. Wyrobione zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do zamrażalnika. Po tym czasie wyjąć ciasto i podzielić je na 3 części. Każdy placek wkładać do wyłożonej papierem formy i piec oddzielnie po 20 minut w temperaturze 180 stopni.Po upieczeniu odstawić placki do wystygnięcia.
Następnie przygotować krem. W tym celu w garnku umieścić mleko,cukier,mąkę pszenną i ziemniaczaną. Zagotować budyń. Gdy wystygnie utrzeć go z margaryną dodając olejek rumowy. Tak powstałym kremem przekładać placki ciasta. Na wierzch można dać lukier lub czekoladową polewę.Smacznego.
Następnie przygotować krem. W tym celu w garnku umieścić mleko,cukier,mąkę pszenną i ziemniaczaną. Zagotować budyń. Gdy wystygnie utrzeć go z margaryną dodając olejek rumowy. Tak powstałym kremem przekładać placki ciasta. Na wierzch można dać lukier lub czekoladową polewę.Smacznego.