Sposób przygotowania:
Ciasto z dwóch ciast
CIASTO: Żółtka z cukrem ubić mikserem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie olej i wodę. Na koniec dodać ubita pianę z białek i aromat waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 2 łyżki mąki do drugiej części łyżkę kakao. Obie części zmiksować. Przełożyć do wysmarowanych masłem brytfann (proponuję keksówki). Upiec ok. 40 minut w 180 st. Po tym czasie wyłożyć z pieca i ostudzić. MASA: Ok. 150 ml odlać, resztę zagotować. W odlanej części wymieszać wszystkie składniki prócz margaryny i galaretki. Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż powstanie gęsty budyń. odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu zimnego budyniu. Na koniec dodać galaretkę w proszku (!). Utrzeć dobrze wszystko. Odłożyć na 20 minut do lodówki. Następnie wyjąć i posmarować jedną część placka masą, przełożyć drugą, udekorować na wierzchu masą. Polecam i życzę smacznego.