Sposób przygotowania:
Ciasto z dziurami
BISZKOPT JASNY: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Pod koniec na wolnych obrotach dodawać żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać przez sito do miski. Wyłożyć na wysmarowaną blachę i piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu ostudzić i przekroić wzdłuż na pół. Przygotować galaretki jak podano na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. BISZKOPT CIEMNY: przygotować tak samo jak biszkopt jasny, dodając do mąki i proszku kakao i NIE przekrawać wzdłuż na pół po upieczeniu. Zrobić szklanką 6 dziur na cieście. MASA: 1,5 szklanki mleka zagotować, w reszcie wymieszać z cukrem wanilinowym, mąką i budyniami oraz żółtkiem. Wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Odstawić po zagotowaniu do zimna, a potem ostudzony budyń wymieszać z utartą margaryną i cukrem. Na biszkopt jasny (połowę) wyłożyć połowę masy. Przykryć ciemnym biszkoptem z dziurami. Do dziur wlać pomału tężejące galaretki. Odstawić aż galaretki stężeją. Przykryć pozostałością masy. Nałożyć drugą część jasnego biszkopta. POLEWA: wszystkie składniki włożyć do garnuszka i zagotować. Polać po placku. Smacznego.