Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami
Drożdże dokładnie wymieszać z 3 łyżkami cukru, ciepłym ale nie gorącym mlekiem, 3 łyżki mąki i pozostawić do wyrośnięcia.
Do wyrośniętego rozczynu dosypać mąkę, lekko roztrzepane jajko, masło, szczyptę soli, wodę, cukier i zagnieść ciasto. Dokładnie zagniecione ciasto, pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość.Ciasto wyłozyc do formy a na wierzch poukładac pokrojone jabłka.Piec ok 30 min w 180 stopniach
Do wyrośniętego rozczynu dosypać mąkę, lekko roztrzepane jajko, masło, szczyptę soli, wodę, cukier i zagnieść ciasto. Dokładnie zagniecione ciasto, pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość.Ciasto wyłozyc do formy a na wierzch poukładac pokrojone jabłka.Piec ok 30 min w 180 stopniach