Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i bitą śmietaną
Jajka rozbić i oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę, następnie powoli, stopniowo dodać cukier, żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i ocet, a na końcu zmielone orzechy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę, na nim ułożyć obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180C przez około 25 min.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić, następnie dodać do ubitej śmietany. Dokładnie wymieszać. Krem rozsmarować na wystudzonym cieście.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić, następnie dodać do ubitej śmietany. Dokładnie wymieszać. Krem rozsmarować na wystudzonym cieście.