Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i cynamonową kruszonką
Margarynę posiekać z cukrem, dodać jajka oraz przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zagnieść z tego kruche ciasto i schłodzić najmniej 1 godz. Schłodzonym ciastem wyłożyć do prostokątnej blaszki (33cm na 22 cm) na nim wyłożyć warstwę z jabłek. Jabłka obrać i pokroić w plasterki, następnie wymieszać z budyniem, cukrem i cynamonem. Kruszonka: Zimną margarynę zagnieść z sypki składnikami do uzyskania sypkiej kruszonki( z wyglądu przypomina taką posypkę nie tradycyjną kruszonkę ) Na wyłożone jabłka wysypać całą cynamonową kruszonkę. Ciasto piec około 50 min w temp. 180 st. Ciasto samo w sobie jest pyszne, ale można podać je polane tak jak ja kwaśną śmietaną