Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami, stewią i cynamonem
Jabłka obrać, umyć, i pokroić w kostkę. Oprószyć lekko mąką i wymieszać., Liście stewii dokładnie umyć i osuszyć a potem posiekać i wrzucić do miski. Wbić do niej jajka, wsypać cukier i ubić. Potem wlać olej, mleko i jogurt i chwilę mieszać. Na koniec przesiać mąkę razem z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto. Następnie dodać jabłka i wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować margaryną i posypać mąką a potem wyłożyć ciasto i wyrównać lekko powierzchnię. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 40 minut a po upieczeniu przestudzić i posypać cukrem pudrem.
reanja
Trzeba tylko pamiętać o tym, że w sklepach jest dostępna suszona i jest słodsza od świeżej -daje się jej mniej :)
zewa
Tak suszona jest bardziej słodka. Ale na zimę będzie jak znalazł, bo u mnie właśnie się suszy.
reanja
Ja zostawiłam sobie dwa małe krzaczki, a suszonej mam pół kg :)