Sposób przygotowania:
Ciasto z kefirem i masą czekoladową
Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem i solą. W kefirze rozpuszczamy sodę. Do ubitych jaj dodajemy mąkę, kakao, kefir i sok z cytryny. Mieszamy i pieczemy dwa placki w formie 25/36, w 180 stopniach ok. 50 minut. Po upieczeniu każdy przekrawamy na pół. Można naponczować alkoholem. Masa: Mleko podgrzewamy, dodajemy czekoladę. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy zimne mleko z czekoladą i alkohol, miksujemy. Masą przekładamy ciasto i polewamy polewą.
![Ciasto z kefirem i masą czekoladową Ciasto z kefirem i masą czekoladową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-kefirem-i-masa-czekoladowa-247285.jpg)
![Ciasto z kefirem i masą czekoladową Ciasto z kefirem i masą czekoladową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-kefirem-i-masa-czekoladowa-247286.jpg)
![Ciasto z kefirem i masą czekoladową Ciasto z kefirem i masą czekoladową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-kefirem-i-masa-czekoladowa-247287.jpg)
![Ciasto z kefirem i masą czekoladową Ciasto z kefirem i masą czekoladową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-kefirem-i-masa-czekoladowa-247288.jpg)