Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem ananasowym i bezą kokosową
Ciasto: białka oddzielić od żółtek, ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do ubitych jajek z cukrem, dokładnie połączyć.
Beza kokosowa: białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać.
Krem: na soku z ananasów ugotować budyń (nie dolewać mleka ani wody).
Żółtka, miękkie masło i cukier puder utrzeć na krem. Do kremu dodawać po łyżce zimny budyń. Całość dokładnie ubić.
Ananasy pokroić w kostkę, dodać do kremu, wymieszać.
Dwie jednakowej wielkości blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Do jednej wlać ciasto i upiec, a do drugiej ciasto kokosowe i także upiec.
Na upieczonym i ostudzonym cieście ułożyć placek kokosowy, a na placku ułożyć krem ananasowy.
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową.
Beza kokosowa: białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać.
Krem: na soku z ananasów ugotować budyń (nie dolewać mleka ani wody).
Żółtka, miękkie masło i cukier puder utrzeć na krem. Do kremu dodawać po łyżce zimny budyń. Całość dokładnie ubić.
Ananasy pokroić w kostkę, dodać do kremu, wymieszać.
Dwie jednakowej wielkości blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Do jednej wlać ciasto i upiec, a do drugiej ciasto kokosowe i także upiec.
Na upieczonym i ostudzonym cieście ułożyć placek kokosowy, a na placku ułożyć krem ananasowy.
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową.