Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem i galaretką
Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakaem, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Po upieczeniu biszkopt ostudzić.Przekroić na pół.
Krem: Budyń rozrobić wedle przepisu na opakowaniu i zostawić do ostygnięcia. Ciepłe masło rozetrzeć mikserem ,dodać cukier puder i miksować na puch.Dodawać po łyżeczce ostudzonego budyniu ciągle miksując.Na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze chwilkę miksować.
Nasączenie: Wodę zagotować, dodać cukier i wymieszać.
Nasączyć biszkopt.Wyłożyć krem, rozsmarować i powciskać groszki czekoladowe..Przełożyć biszkoptem,przycisnąć i wstawić do lodówki.Rozrobić dwie galaretki.Gdy zaczną tężeć przelać na ciasto jedną galaretką.Obłożyć groszkami i wlać natępną galaretkę.Pozostawić w lodówce do całkowitego zastygnięcia.
Krem: Budyń rozrobić wedle przepisu na opakowaniu i zostawić do ostygnięcia. Ciepłe masło rozetrzeć mikserem ,dodać cukier puder i miksować na puch.Dodawać po łyżeczce ostudzonego budyniu ciągle miksując.Na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze chwilkę miksować.
Nasączenie: Wodę zagotować, dodać cukier i wymieszać.
Nasączyć biszkopt.Wyłożyć krem, rozsmarować i powciskać groszki czekoladowe..Przełożyć biszkoptem,przycisnąć i wstawić do lodówki.Rozrobić dwie galaretki.Gdy zaczną tężeć przelać na ciasto jedną galaretką.Obłożyć groszkami i wlać natępną galaretkę.Pozostawić w lodówce do całkowitego zastygnięcia.