Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto z kremem i kokosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciasto biało-czarne przekładane

Ciasto z kremem i kokosem

Składniki:

Ciasto z kremem i kokosem

 

  • Biszkopty:
  • 9 jajek
  • 12 łyżek cukru
  • 12 łyżek mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 3 łyżki wiórek koksowych
  • Masa:
  • 2 kostki masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 cytryna
  • 3 łyżki kakao

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z kremem i kokosem
Biszkopty: Jajka, mąkę, cukier i proszek podzielić na trzy części. Każdego biszkopta należy przygotować i upiec osobno. Białka ubić na pianę. Dodać cukier, a następnie żółtka cały czas miksując. Wsypać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia. Do jednego biszkopta nie dodawać nic więcej, do drugiego dodać kakao, a do trzeciego wiórki kokosowe. Piec w 180 stopniach ok. 20 minut. Masa: Masło utrzeć na puch. Dodać cukier puder. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej sok wyciśnięty z połowy cytryny. Wymieszać. Przełożenie: biszkopt jasny+ masa kakaowa+ biszkopt z kokosem+ masa biała +biszkopt ciemny+ masa biała+ posypka Do posypania ciasta można użyc pokrojonych orzechow czy płatków migdałowych