katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ciasto z kremem i krakersami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Miały być herbatniki ale z powodu ich braku są krakersy.

Ciasto z kremem i krakersami

Składniki:

Ciasto z kremem i krakersami

 

  • krakersy
  • polewa czekoladowa

 

  • na ciasto

 

  • jajka 4 szt
  • mąka 1 szkl
  • kakao 2 łyżki
  • woda 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • przyprawa do piernika 1-2 łyżeczki

 

  • na krem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z kremem i krakersami
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka wybijamy i ubijamy z cukrem i wodą na puszystą masę. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę.Pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Budyń gotujemy na mleku z dodatkiem cukru. Studzimy. Miksujemy albo ucieramy z masłem albo też margaryną. Przygotowany krem wykładamy na wystudzone ciasto. Przykrywamy krem, a następnie krakersami. Krakersy polewamy polewą czekoladową.