Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem i wiórkami kokosowymi
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i szklankę cukru i ponownie ubijamy na puszystą masę. Następnie do masy dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na posmarowaną margarynę i posypaną bułką tartą blachę. Biszkopt pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30 minut. Biszkopt studzimy. Krem do karpatki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. (z mlekiem i margaryną w zależności od tego co pisze na opakowaniu). Jedną łyżkę margaryny roztapiamy w małym garnuszku, dodajemy dwie łyżeczki cukru i mieszamy do rozpuszczenia się cukru. Wsypujemy wiórki kokosowe i podsmażamy je do czasu aż zbrązowieją. Wierzch biszkoptu smarujemy kremem, następnie krem posypujemy przestudzonymi wiórkami.