Sposób przygotowania:
CIASTO z kremem o smaku chałwy
1. BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ.NIE PRZERYWAJĄC UBIJANIA DODAĆ ŻÓŁTKA PO JEDNYM ( KOLEJNE DODAWĆ WÓWCZAS, GDY POPRZEDNIE DOKŁADNIE POŁĄCZY SIĘ Z MASĄ). 2. MĄKĘ WYMIESZAĆ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA A NASTĘPNIE DODAWAĆ PO ŁYŻCE DO MASY. CAŁOŚĆ WYMIESZAĆ. 3. DO PRZYGOTOWANEJ PROSTOKĄTNEJ FORMY ( POSMAROWANEJ I WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA) WLAĆ CIASTO. PIEC OKOŁO 30 MINUT W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 170C. 4. PRZYGOTOWAĆ KREM: MIĘKKĄ MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM NA PUSZYSTĄ MASĘ , NIE PRZERYWAJĄC UCIERANIA DODAĆ POKRUSZONĄ CHAŁWĘ ( PO ŁYŻCE) , A NASTĘPNIE ALKOHOL, RODZYNKI I ORZECHY. 5. ZIMNY BISZKOPT PRZEKROIĆ WZDŁUŻ NA DWIE CZĘŚCI, PRZEŁOŻYĆ KREMEM, POSMAROWAĆ TAKŻE BOKI I WIESZCH CIASTA. UDEKOROWAĆ CZEKOLADĄ I EWENTUALNIE LISTKAMI Z BIAŁEJ CZEKOLADY.
BETII