kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Ciasto z kremem rumowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto z kremem rumowym, ciasto z kremem rumowym

Ciasto z kremem rumowym

Składniki:

Ciasto z kremem rumowym

 

 

  • Masa
  • 2 kostki masła
  • 3 jajka
  • 2,5 szklanki obranych i posiekanych orzechów włoskich
  • 16 dag cukru pudru
  • 1 małe opakowanie cukru waniliowego
  • 250 ml ciemnego rumu

Sposób przygotowania:

Ciasto z kremem rumowym
Biszkopt: oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo żółtka i cukier. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać. Po czym wymieszać z proszkiem do pieczenia i bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut. Masa: wymieszać orzechy z rumem, odstawić na noc. Masło utrzeć, nie przerywając ucierania dodawać jajka i cukier. Dokładnie utrzeć, wymieszać z orzechami. Masą posmarować biszkopt.