Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem waniliowym i żurawiną
Ciasto: Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier i jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, i dodać do masy. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej części dodać kakao i mleko. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę białą wyrównać powierzchnie a następnie masę kakaową rozsmarować na białej tworząc fale. Na ciemne ciasto posypać żurawinę i lekko ją docisnąć.Przykryć papierem do pieczeni i piec ok 45 minut w temp 180 stopni. Ostudzić. Krem: Budyń wymieszać w 1/4 szkl mleka. Do reszty mleka dodać cukier i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozmieszany budyń i mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia.Miękkie masło utrzeć na puszystą masę i dodać zimny budyńKrem wyłożyć na ostygnięte ciasto i posypać startą czekoladą i ozdobić żurawiną. Wstawić do lodówki do stężenia.