Sposób przygotowania:
Ciasto z makiem
Na początku mąkę, proszek, sodę, cynamon,sól i mak włożyć do miski.Wymieszać i odstawić.
Następnie w misce rozgnieść obrane ze skórki banany i wymieszać z maślanką.Najlepiej użyć do tego blendera.
W drugiej misce zmiksować masło z cukrem.Wbić jajka, nie przerywając miksowania.
Dodać banany z maślanką a następnie stopniowo dodawać przesianą mąkę z dodatkami i miksować składniki tak długo aż pięknie się połączą.
Formę wysmarować margaryną i oprószyć bułką tartą.
Wyłożyć do niej ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ciasto przez około 40 minut.
Po tym czasie wyjąć ciasto i odstawić do wystygnięcia.
Ostudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Następnie w misce rozgnieść obrane ze skórki banany i wymieszać z maślanką.Najlepiej użyć do tego blendera.
W drugiej misce zmiksować masło z cukrem.Wbić jajka, nie przerywając miksowania.
Dodać banany z maślanką a następnie stopniowo dodawać przesianą mąkę z dodatkami i miksować składniki tak długo aż pięknie się połączą.
Formę wysmarować margaryną i oprószyć bułką tartą.
Wyłożyć do niej ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ciasto przez około 40 minut.
Po tym czasie wyjąć ciasto i odstawić do wystygnięcia.
Ostudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego.