Sposób przygotowania:
Ciasto z makową masą
Na początku w misce ubić jajka z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Cały czas miksując dodać olej.
Formę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.Przelać ciasto.Piec je około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Następnie mak sparzyć i 2 razy zmielić. Zmielony połączyć z jajkami i mąką. Margarynę zagotować z białym cukrem i nie zdejmując z ognia dodać masę makową.Składniki gotować około 5 minut. Gorącą masą przełożyć na ostudzony biszkopt.
Ciasto można dodatkowo polać polewą.Smacznego.
Formę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.Przelać ciasto.Piec je około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Następnie mak sparzyć i 2 razy zmielić. Zmielony połączyć z jajkami i mąką. Margarynę zagotować z białym cukrem i nie zdejmując z ognia dodać masę makową.Składniki gotować około 5 minut. Gorącą masą przełożyć na ostudzony biszkopt.
Ciasto można dodatkowo polać polewą.Smacznego.