Sposób przygotowania:
Ciasto z malinami
Miękkie masło ubijamy z cukrem za pomoca miksera. Następnie dodajemy po
jednym jajku, nie przerywając miksowania. Do masy dodajemy jogurt, wsypujemy mąkę,
kaszę i wiórki. Łączymy wszystkie składniki mieszając ciasto łyżką.
Ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem i
obsypanej mąką. Na wierzchu układamy maliny, lekko wciskając je w środek.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 40
minut.
jednym jajku, nie przerywając miksowania. Do masy dodajemy jogurt, wsypujemy mąkę,
kaszę i wiórki. Łączymy wszystkie składniki mieszając ciasto łyżką.
Ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem i
obsypanej mąką. Na wierzchu układamy maliny, lekko wciskając je w środek.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 40
minut.
Weronka
Natala1210
Lady Marmolada
Koper