Sposób przygotowania:
Ciasto z malinami i ciasteczkami amarett
Rozgrzać piekarnik do 160C. Mala tortownice wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. W misce wymieszać masło, cukier puder, jajka, mąkę, proszek i mielone migdały. Wszystko razem zmiksować na gładką jednolitą masę. Polową ciasta wyłożyć dno formy. Na nie wyłożyć połowę ciasteczek i połowę malin. Lekko wcisnąć do ciasta. Na nie wyłożyć drugą część ciasta i pozostałe ciasteczka i maliny. Włożyć do piekarnika i piec od 75-80 minut, aż wykałaczka będzie sucha. Wyjąć i zostawić do ostudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Ciasto będzie świeże w przykrytym pojemniku w lodówce do 2 dni. Można podać z bitą śmietaną lub lodami. Jeśli nie macie migdałów wystarczy dodać 85g mąki.
edytaha
marietta