Sposób przygotowania:
Ciasto z malinami i galaretką
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek.
Ciasto przelewamy do formy(25x40cm.) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Śmietanę ubijamy na sztywno, cukier puder i cukier waniliowy mieszamy z śmietan-fixem i miksujemy. Gotową masę wykładamy na biszkopt, układamy maliny.
Galaretki rozpuszczamy w litrze gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Tężejące wylewamy na ciasto, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Ciasto przelewamy do formy(25x40cm.) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Śmietanę ubijamy na sztywno, cukier puder i cukier waniliowy mieszamy z śmietan-fixem i miksujemy. Gotową masę wykładamy na biszkopt, układamy maliny.
Galaretki rozpuszczamy w litrze gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Tężejące wylewamy na ciasto, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Zsa Zsa