Sposób przygotowania:
Ciasto z masą cappuccino
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka cały czas miksując. Wsypać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Piec w 180 stopniach. Po wystudzeniu przeciąć na pół.
Drugiego biszkopta pieczemy tak samo, z tym, że dodajemy kakao i nie przecinamy na pół.
Kawę zalać wrzącą wodą. Gdy się rozpuści wsypać żelatynę i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić.
Śmietanę ubić na puch, cały czas miksując dodać cukier puder i żelatynę. Biszkopty przełożyć masą, na wierzchu posmarować bardzo cieniutko, aby tylko biszkopciki się trzymały. Można polać polewą.
Drugiego biszkopta pieczemy tak samo, z tym, że dodajemy kakao i nie przecinamy na pół.
Kawę zalać wrzącą wodą. Gdy się rozpuści wsypać żelatynę i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić.
Śmietanę ubić na puch, cały czas miksując dodać cukier puder i żelatynę. Biszkopty przełożyć masą, na wierzchu posmarować bardzo cieniutko, aby tylko biszkopciki się trzymały. Można polać polewą.