Sposób przygotowania:
Ciasto z masą jabłkową
Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. ,Żółtk ucieramy z cukrem na puch, dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, a na końcu pianę z białek, delikatnie mieszamy łyżką. Następnie ciasto wylewamy na blachę i pieczemy 30 minut w temp. 180*C.
Masa jabłkowa: jabłka obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Następnie z cukru, cukru waniliowego oraz wody gotujemy syrop.
Galaretkę rozpuszczamy w pół szklance wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Do ugotowanego syropu dodajemy jabłka i chwilę smażymy. Następnie dodajemy kaszę i łyżkę masła i smażymy, aż kasza się rozgotuje. Garnek zdejmujemy z ognia, wlewamy tężejącą galaretkę, mieszamy. Masę wylewamy na biszkopt i całość schładzamy w lodówce.
Masa śmietanowa: żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody (około 1/4 szklanki). Schłodzoną śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy żelatynę, mieszamy. Następnie masę śmietanową wykładamy na masę jabłkową. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi, całość schładzamy w lodówce.
Masa jabłkowa: jabłka obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Następnie z cukru, cukru waniliowego oraz wody gotujemy syrop.
Galaretkę rozpuszczamy w pół szklance wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Do ugotowanego syropu dodajemy jabłka i chwilę smażymy. Następnie dodajemy kaszę i łyżkę masła i smażymy, aż kasza się rozgotuje. Garnek zdejmujemy z ognia, wlewamy tężejącą galaretkę, mieszamy. Masę wylewamy na biszkopt i całość schładzamy w lodówce.
Masa śmietanowa: żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody (około 1/4 szklanki). Schłodzoną śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy żelatynę, mieszamy. Następnie masę śmietanową wykładamy na masę jabłkową. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi, całość schładzamy w lodówce.