Sposób przygotowania:
Ciasto z masą krówkową czekoladową
Na blachę wyłożoną folią spożywczą wykładamy warstwę herbatników. Następnie z mleka odlewamy jedną szklankę i roztrzepujemy w nim mąkę, budynie oraz żółtka. Mleko, które pozostało zagotowujemy z cukrem oraz margaryną. Gdy już się zagotuje wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy na wolnym ogniu, ciągle mieszając, do momentu, aż masa zgęstnieje. Gorący budyń wylewamy na herbatniki. Następnie na krem wykładamy kolejną warstwę herbatników. Masę krówkową ucieramy z miękkim masłem. Utartą masę krówkową wykładamy na warstwę herbatników. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy na chwilkę do przestudzenia. Następnie schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy żelatynę, chwilkę miksujemy. Ubitą śmietanę wykładamy na masie krówkowej. Wierzch posypujemy płatkami czekoladowymi.