Sposób przygotowania:
Ciasto z mleczną pianą
Biszkopt kokosowy: Białka ubijamy z cukrem i mąką ziemniaczana na sztywną pianę. Dodajemy mąkę pszenną, proszek od pieczenia, ocet i kokos. Mieszamy i pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
Masa: Większą część mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń i żółtka.
Studzimy i ucieramy z masłem. Dodajemy do smaku alkohol.
Masę dzielimy na pół do jednej połowy dodajemy rozpuszczony w niedużej ilości mleka batonik.
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36. Studzimy i przekrawamy na pół.
Mleczna piana: Mleko miksujemy chwilę i mieszamy z tężejącą galaretką rozpuszczona we wrzątku. Przełożenie: Biszkopt kakaowy- masa jasna- biszkopt kokosowy- masa ciemna- biszkopt kakaowy- lekko masy ciemnej- mleczna piana.
Masa: Większą część mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń i żółtka.
Studzimy i ucieramy z masłem. Dodajemy do smaku alkohol.
Masę dzielimy na pół do jednej połowy dodajemy rozpuszczony w niedużej ilości mleka batonik.
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36. Studzimy i przekrawamy na pół.
Mleczna piana: Mleko miksujemy chwilę i mieszamy z tężejącą galaretką rozpuszczona we wrzątku. Przełożenie: Biszkopt kakaowy- masa jasna- biszkopt kokosowy- masa ciemna- biszkopt kakaowy- lekko masy ciemnej- mleczna piana.