Sposób przygotowania:
Ciasto z musem gruszkowym
Ciasto z gruszkami: Margarynę, cukier i całe jajka miksujemy. Dodajemy proszek do pieczenia, mąkę, kakao i cynamon- miksujemy. Dodajemy pokrojoną w kawałki czekoladę, mleko- mieszamy. Połowę ciasta wykładamy na formę 25/36. Na nie układamy obrane i pokrojone w kostkę gruszki, przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy do godziny w 200 stopniach. Ciasto z bezą: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Dodajemy mąkę z proszkiem. Ciasto wykładamy na blachę. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wykładamy na ciasto Pieczemy w 180 stopniach do 40 minut w formie 25/36. Mus gruszkowy: Gruszki obieramy kroimy w ćwiartki i gotujemy na pół miękko. Odcedzamy. Miksujemy. Zagotowujemy gasimy wsypujemy galaretki i mieszamy do ich rozpuszczenia. Gdy zacznie tężeć przekładamy nim placki. Przełożenie ciasta: Ciasto z gruszkami- mus gruszkowy- ciasto z bezą.