Sposób przygotowania:
Ciasto z niebieską galaretką
Przygotować biszkopt: Białka ubić z dodatkiem cukru, następnie dodać żółtka, na końcu wymieszać z mąką, wylać na blaszkę i piec około 30-40 min w temp ok. 160 c. Biszkopt pozostawić do wystygnięcia. Biszkopt przekroić na poł.Niebieskie galaretki rozpuścić, po całkowitym stężeniu pokroić w kosteczki. Szafirowe rozpuścić w szklance wody i wystudzone utrzeć z śmietana kremówką ubitą z odrobiną cukru pudru. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, przełożyć do garnka, dodać masłó, prażyć, dodać cukier, następnie dodać galaretkę wiśniową w proszku i jeszcze chwilę prażyć. Pozostawić do ostygnięcia. na biszkopt wyłożyć jabłkową masę, przykryć biszkoptem, wyłożyc pół masy kremówkowej i na to ułożyć delicje, przykryć resztą masy i ułożyć kostki galaretek. Schłodzić.
marietta