Sposób przygotowania:
Ciasto z owocami lata
Jajka rozbić, oddzielając żółtka. Białko ubić na piane, żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym,wodą i szczyptą soli. Oba rodzaje mąki przesiać do żółek, doac piane i wymieszac. Piekarnik rozgzac do 180 stopni. Dno formy wyłożyć papierem, wlać ciasto i wstawić na 20 min na dolną półke. Po upieczeniu ciasto pozostawić w piekarniku jeszcze przez 10 min, poczym wyjąć z formy. Płatki migdałowe uprażyć na patelni. Truskawki i czereśnie umyć, obrac i wydrylować. Kiwi obrać i pokroić w plasterki, połówki brzoskwiń w cieńkiecząstki. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym i wwstawić do lodówki. Ciasto posmarować bitą śmietaną. Brzeg tortu przybrać płatkami migdałowymi. Przygotować polewe tortową z cukrem zgodnie z przepisem na opakowaniu. Każdą ćwiatkę ciasta udekorować innymi owocami, polać polewą i odstawić do stężenia.
cherry