Sposób przygotowania:
Ciasto z owocami leśnymi
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem oraz margaryne. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Przygotowac galaretke i odstawić do wystygnięcia.
Biszkopta posmarować masa i ułożyc jezyny. Zalac tęzejacą galaretką.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Przygotowac galaretke i odstawić do wystygnięcia.
Biszkopta posmarować masa i ułożyc jezyny. Zalac tęzejacą galaretką.