Sposób przygotowania:
Ciasto z papierówkami i rabarbarem
jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Rabarbar obieramy i także kroimy na kawałki. owoce układamy w naczyniu żaroodpornym ( u mnie o wymiarach 20x30x6 cm). Jajka ubijamy na pianę i dodajemy cukier, ubijamy do czasu aż piana będzie dosyć gęsta. Następnie przesiewamy mąkę i dodajemy ją do jajek wraz z proszkiem do pieczenia, dolewamy mleko a także roztpione wcześniej masło. Miksujemy aż powstanie jednolita masa, którą następnie wylewamy na owoce na całej powierzchni. Na koniec przygotowujemy sos karmelowy: w garnuszku z 120 ml wody, dodajemy cukier oraz miód. podgrzewamy na niewielkim ogniu i zagotowujemy mieszając. Sos wylewamy na wierzch ciasta na całą jego powierzchnię. Pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni. Najlepiej smakuje na ciepło. Smacznego :)
Tit
Elficzna
mela25
szpileczka