ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Ciasto z rabarbarem i jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Owocowe ciasto idealnie pasuje do popołudniowej herbaty.

Ciasto z rabarbarem i jagodami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z rabarbarem i jagodami

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z rabarbarem i jagodami
Margarynę rozpuszczamy w dużym rondlu. Dodajemy cukier. Mieszamy i studzimy. Gdy się wystudzi, dodajemy jaja, mąkę oraz proszek do pieczenia i wszystko ze sobą mieszamy za pomocą miksera. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą blachę. Owoce myjemy, rabarbar obieramy i kroimy na kawałki. Owoce obtaczamy w bułce tartej i wysypujemy je na ciasto. Lekko je "Wciskamy" do środka. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 - 200 stopni przez ok 40 minut. Po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem.
Ciasto z rabarbarem i jagodami
Roztopiona margaryna stanowi bazę do której dodamy wszystkie inne składniki.
Ciasto z rabarbarem i jagodami
Blachę smarujemy cienko margaryną i oprószamy bułką tartą.
Ciasto z rabarbarem i jagodami
Mikser znacznie ułatwi przygotowanie tego ciasta.
Ciasto z rabarbarem i jagodami
Obtoczenie owoców w cieście sprawi że sok który wypuszczą w piekarniku nie zmoczy za bardzo ciasta.

Tagi:

jajko tarta jajka