Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i kruszonką
Rabarbar myjemy kroimy w kostkę dajemy na sitko przelewamy wrzątkiem posypujemy cukrem i cukrem waniliowym mieszamy. Do miski dajemy miękką margarynę dodajemy cykry imąkę mieszamy jezelikruszonka jeszcze się klei dodajemy jeszczetrochę mąki kruszonka ma być sypka. Do miski wsypujemy mąkę,cukier,proszek i sodę.
Do drugiej miski wlewamy maslankę ,olej,wbijamy jajka,mieszamy krótko tylkozeby składniki się połączyły.Do mokrych składników wsypujemy suche składniki mieszamy ręcznie łyżką drewnianą ale tez bardzo krótko tak raczej niedbale.
Ciasto wkładamy do tortownicy 30 cm wyłożonej papierem na ciasto wykładamy rabarbar lekko wciskamy go w ciasto.Na rabarbar sypiemy kruszonkę.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika175 st i pieczemy około45-50 minut. POLECAM !!!
Do drugiej miski wlewamy maslankę ,olej,wbijamy jajka,mieszamy krótko tylkozeby składniki się połączyły.Do mokrych składników wsypujemy suche składniki mieszamy ręcznie łyżką drewnianą ale tez bardzo krótko tak raczej niedbale.
Ciasto wkładamy do tortownicy 30 cm wyłożonej papierem na ciasto wykładamy rabarbar lekko wciskamy go w ciasto.Na rabarbar sypiemy kruszonkę.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika175 st i pieczemy około45-50 minut. POLECAM !!!
gusia1000
mysza75
Izabela Nowak-slonce