Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i migdałową kruszonką
Miksujemy mąkę z sodą, solą i masłem. Następnie dodajemy miód i żółtka, gdy ciasto zaczyna się zbijać w kulę przekładam do miski i dalej łączymy dłońmi. Jeśli ciasto jest suche dodajemy śmietanę. Owijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Rabarbar obieramy i kroimy w 2 cm paski. Dużą blachę do ciasta wykładamy szczelnie papierem, wałkujemy ciasto na placek. Wylepiamy spód i 3 cm boków formy. Nakłuwamy widelce aby się nie podniosło i zapiekamy w 190 stopniach około 25 min. Lekko studzimy, a następnie wykładamy na ciasto rabarbar. Białka lekko rozbijamy w mikserze aby powstał jednolity płyn. Wsypujemy budynie oraz olej i mieszamy. Taką masą zalewamy rabarbar i wkładamy do gorącego piekarnika. Migdały miksujemy na proszek, dodajemy mąkę, cukier i masło. Mieszamy aż powstanie kaszka. Po 20 min posypujemy ciasto kruszonką i zapiekamy aż wierzch się ładnie zarumieni.