Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie
Do mąki dodajemy drobno pokrojone masło, jaja, żółtka, śmietanę, cukier, proszek do pieczenia. Ciasto ciekamy, następnie szybko zagniatamy. 3/4 ciasta rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia w pozostałe zawijamy w folię przekładamy na około 30-40 minut do zamrażalnika. Rabarbar oczyszczamy, kroimy w plasterki i przekładamy na ciasto. Budyń gotujemy na mleku (dodajemy 3-4 łyżki cukru). Gorący budyń przekładamy na rabarbar. Na wierzch ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasta z zamrażalnika. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Wierzch ciasta możemy posypań cukrem pudrem.
![Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-na-kruchym-spodzie-202146.jpg)
![Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-na-kruchym-spodzie-202147.jpg)
![Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-na-kruchym-spodzie-202148.jpg)
![Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-na-kruchym-spodzie-202149.jpg)