Sposób przygotowania:
Ciasto z rodzynkami i migdałami do kawy
Na początku w misce ubić na gładką masę jajka z białym cukrem. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miękkie masło.Składniki dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać do ciasta obrane migdały i rodzynki oprószone mąką. Całość delikatnie wymieszać.
Formę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą lub wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.
Przełożyć ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto 45 minut. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Zimne ciasto można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Formę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą lub wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.
Przełożyć ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto 45 minut. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Zimne ciasto można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego.