Sposób przygotowania:
Ciasto z ryżem preparowanym
Dwie szklanki mąki wsypujemy do jednej miski, dodajemy do niej proszek do pieczenia, oraz budyń. Mieszamy ze sobą sypkie produkty. W oddzielnej misce ubijamy białka z połową cukru. Żółtka wraz z pozostałym cukrem, cukrem waniliowym, letnią wodą ucieramy na bardzo kremowo. Dwie łyżki masła rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Na ubite żółtka przesiewamy nasze mąki, na mąki wykładamy ubite białka. Delikatnie mieszamy wszystkie te składniki w jedną stronę. Pod koniec dodajemy ostudzone masło- mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej ciasto biszkoptowe. Pieczemy ok 30 minut.
MASA: 2,5 szklanki mleka wlewamy do rondelka, dodajemy cukier oraz margarynę i zagotowujemy. W połowie szklanki mleka rozrabiamy budyń wraz z jednym żółtkiem, mąką pszenną i mąką ziemniaczaną dokładnie aby nie było grudek. Do gotującego mleka wlewamy zaczyn budyniowy i dokładnie mieszamy. Na koniec wsypujemy do budyniu ryż i miksujemy mikserem w celu dokładnego połączenia się składników. Naszą masę wykładamy na biszkopt. Na masę wykładamy herbatniki. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Po wystygnięciu polewamy polewą czekoladową i odstawiamy ciasto na całą noc do lodówki.
MASA: 2,5 szklanki mleka wlewamy do rondelka, dodajemy cukier oraz margarynę i zagotowujemy. W połowie szklanki mleka rozrabiamy budyń wraz z jednym żółtkiem, mąką pszenną i mąką ziemniaczaną dokładnie aby nie było grudek. Do gotującego mleka wlewamy zaczyn budyniowy i dokładnie mieszamy. Na koniec wsypujemy do budyniu ryż i miksujemy mikserem w celu dokładnego połączenia się składników. Naszą masę wykładamy na biszkopt. Na masę wykładamy herbatniki. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Po wystygnięciu polewamy polewą czekoladową i odstawiamy ciasto na całą noc do lodówki.