Sposób przygotowania:
Ciasto z wiśniami
Wiśnie wydrelować, odcedzić i pozostawić sok. Zmieszać 20 dag tłuszczu i 15 dag cukru. Dodawać jajka ciagle mieszając. Dosypywać mąkę i proszek do pieczenia, utrzeć całość na gładką masę o konsystencji twarogowego ciasta. Formę do pieczenia natłuścić i posypać tartą bułką. Wyłożyć formę ciastem i powsadzać wiśnie. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku 200 stop. C, przez około 20 minut. Zamieszać budyń z niewielką ilością mleka, resztę mleka zagotować, dodać rozmieszany budyń i zamieszać z resztą cukru. Przygotowaną masą rozsmarować na cieście i pozostawić do ochłodzenia na około 1 godzinę. Wymieszać odcedzone wiśnie z pozostałym sokiem, dodać galaretkę tortową. Zagotować mieszając, pozostawić na chwilę, aby ostygły, a następnie posmarować krem. Pozostawić na około 20 minut do ostygnięcia.